Centrul de Cercetări Biologice al Academiei Ungare de Ştiinţe

 

brcCentrul de Cercetări Biologice al Academiei Ungare de Ştiinţe este principala instituţie de cercetare în domeniul ştiinţelor vieţii şi una dintre principalele unităţi ştiinţifice din sud-estul Ungariei. Din anul 2000 este și Centru de Excelenţă al Uniunii Europene. Activitățile de dezvoltare prevăzute în proiect sunt coordonate de BRC iar implementarea lucrărilor experimentale şi modelarea moleculară se fac de asemenea cu participarea LP. O echipă de profesionişti desemnată din partea LP conduce atât managementul general cât şi activitatea financiară.
Echipa de profesionişti din partea BRC este formată din 4 profesori universitari (Dr. în Știință): Cs. Bagyinka, A. Berczi, A. Der și L. Zimanyi, un postdoctorand: B. Leitgeb, şi doi doctoranzi. În plus, proiectul îşi propune să angajeze doi postdoctoranzi şi un doctorand. Membrii echipei au publicat peste de 300 de articole în reviste internationale cu comitete de recenzori, primind aproximativ 5000 de citate.
Membrii echipei au condus sau au participat la numeroase proiecte de cercetare interne şi internaţionale. Ei sunt membri activi în diferite colaborări internaţionale şi au coordonat mai multe teze la nivel de Master şi Doctorat. Membrii echipei au o experienţă largă în organizarea de conferinţe interne şi internaţionale, ateliere de lucru şi şcoli.

Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş Timişoara

 

umfUniversitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş Timişoara (PP1) este principala universitate medicală din partea de vest a României. Acesta asigură educaţia a aproximativ 500 de studenţi / an fiind totodată competitivă în cercetare, participând la zeci de proiecte de cercetare-dezvoltare naţionale şi europene. Echipa PP1 propusă pentru acest proiect are o vastă experienţă în teoria biofizică şi modelare, domenii în care a colaborat deja cu membri ai LP, chiar dacă nu în cadrul unor granturi de cercetare comune.
Echipa de experți din partea PP1 include 3 profesori universitari (G.I. Mihalas, A. Neagu, D. Lungeanu), un Conferențiar universitar (M. Neagu), doi Șefi de lucrări (M. Focsa, O. Munteanu) și un doctorand. Împreună aceștia au publicat peste 100 de lucrări în reviste cu comitet de recenzie, acumulând câteva sute de citări. Echipa PP1 face parte de asemenea dintr-un Centru Român de Cercetare numit "Centrul pentru Modelarea Sistemelor Biologice şi Analiza Datelor".

 
 

huroblkeu
Conţinutul acestei pagini nu reprezintă neapărat poziţia oficială a Uniunii Europene